Over Digital Green: De partij voor Developers

Onze oprichter Kereshma heeft vijf jaar lang als Java Development recruiter op de Zuidas in Amsterdam gewerkt. Daar heeft ze de kans gekregen om een netwerk op te bouwen. Zij realiseerde zich ook dat het werkveld in de recruitmentwereld aan verandering toe was. Veel recruiters rollen het wereldje in, leren het sales spelletje en worden verblind door de kans op bonussen. Dat kun je ze ook niet kwalijk nemen, dat is binnen veel recruitmentbedrijven nou eenmaal de cultuur.

Kereshma ging daar ook in mee, won zelfs een prijs voor "Beste Recruiter van 2018". Uiteindelijk realiseerde zij zich dat dit haar niet gelukkig maakte. Sterker nog, het geheim van Kereshma’s succes was dat zij zich juist niet blindstaarde op haar salarisstrookje of de luxe lunches op kantoor.

Ze werd oprecht gelukkig van de voldoening die het gaf als ze weer een professional blij had gemaakt met een leuke opdracht of een klant had geholpen aan de juiste talentvolle IT-specialist.

Die drive en plezier zorgde ervoor dat Kereshma 60 uur per week werkte en dat opdrachtgevers haar ook tot in de late uurtjes nog konden bereiken als zij haar nodig hadden. En met die drive is ze Digital Green gestart.

Waarom recruitment binnen IT?

In de afgelopen vijf jaar heeft Kereshma een sterk netwerk opgebouwd binnen de IT. Haar huidige netwerk op LinkedIn bestaat uit bijna 4000 connecties waarvan 2300 IT-specialisten. Kereshma’s LinkedIn berichten worden gemiddeld 950 keer bekeken. In de afgelopen vijf jaar heeft zij 650 IT-specialisten ontmoet en 3525 IT-specialisten telefonisch gesproken. Verder is zij in 2018 uitgeroepen tot de beste IT-recruiter van het jaar. Dit is een jaarlijks terugkerende wedstrijd tussen meer dan 300 IT-recruiters. Met deze bagage en haar passie voor mensen is het voor Kereshma een logische stap om haar avontuur door te zetten binnen IT-recruitment.

Waarom de passie voor recruitment?

Binnen recruitment spreek je veel verschillende mensen die verschillende posities binnen bedrijven bekleden. Iedereen heeft een bijzonder verhaal of kijk op het (bedrijfs)leven. Wij helpen onze relaties niet alleen verder maar wij leren ook veel van onze relaties.

Het is een geweldig gevoel als je iemand echt verder kunt helpen in zijn of haar carrière. Dit kan een opdrachtgever zijn die een nieuw project op zijn bordje krijgt of iemand uit zijn team moet vervangen. Maar het kan ook een kandidaat zijn die toe is aan nieuwe uitdaging of onverwachts op zoek moet naar een nieuwe uitdaging. De meerwaarde van Digital Green is dat we zowel de opdrachtgever als de kandidaat snel en goed kunnen helpen.

IT lijkt misschien een grote markt, maar het is ook een hechte markt. We zorgen er dus altijd voor dat zowel de opdrachtgever als de professional een goed gevoel aan overhoudt.

Hoe zorgen we ervoor dat we onze opdrachtgevers en professionals goed kennen?

Digital Green wil alle partners en professionals persoonlijk leren kennen. Dit kan door middel van een video call, een wandeling in de buitenlucht of gewoon lekker ouderwets tijdens een kop koffie. Dit is voor ons het allerbelangrijkste gedeelte van de recruitment cycle. Om tot een goede plaatsing/bemiddeling te komen is het voortraject het belangrijkste. Wij reserveren een uur en soms wel meer dan twee uur om iemand écht goed te leren kennen. Wij bereiden vooraf vragen voor die ook moeten achterhalen wie je als persoon bent. Digital Green is altijd benieuwd naar de persoon achter het CV. Dat je technisch sterk bent, geloven we wel. De grootste vraag is of je past in het team en of het team past bij jou. Want laten we eerlijk zijn; wij spenderen meer tijd met onze collega’s dan met familie en vrienden. Plezier op je werk is dus van groot belang.

Hoe zorgen we ervoor dat we een gedegen sparringpartner blijven?

Binnen (IT) recruitment ben je nooit uitgeleerd. De omgeving, de professionals, de opdrachtgevers en de economie zijn continue in beweging. Om bij te blijven, gaan wij regelmatig naar webinars en netwerkborrels. Verder volgen we ook verschillende trainingen om onze kennis uit te breiden zodat we onze partners hierin goed van dienst kunnen zijn.

Contact opnemen